Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Training “Stevig staan in de liefde”[VOL, wachtlijst mogelijk]

6 okt | 09:30 17:00

Voel je krachtiger en meer jezelf bij dates en in relaties

Op je werk gaat het wél goed: je hebt vertrouwen in eigen kunnen. Maar tijdens dates en het aangaan van relaties voel je je minder zeker. Als je iemand echt leuk vindt bij het daten ben je ineens bang dat je niet mooi, interessant of gezellig genoeg bent voor de ander. Hierdoor verlopen de dates regelmatig stroef. Die onzekerheid gaat verder opspelen als die ander jou echt wil leren kennen. Dan ga je je terughoudend opstellen of je gespannen gedragen. Omdat ergens dat stemmetje in je achterhoofd zeurt: “jij bent niet goed genoeg…” Stel je toch eens voor dat die ander ziet wie jij echt bent! Tijd dus om steviger te gaan staan in dates en relaties.

Een (onbewust) gebrek aan zelfwaardering zorgt voor een negatieve spiraal

Hoewel je misschien in het normale leven jezelf best ok vindt, kan de angst om jezelf helemaal te laten zien in relaties nare gevolgen hebben. Misschien heb jij, net als veel andere singles, het daten maar helemaal afgeschaft. “Dan maar liever alleen”, denk je regelmatig. Of misschien ga je dapper door, tot het weer begint te knagen als je weer iemand hebt ontmoet. Je bent op zoek naar bevestiging van de ander en bent bang iets verkeerds te doen, maar die spanning maakt je geen leuker persoon. Je neemt maar snel weer afstand, omdat jij toch nooit aan al die verwachtingen van de ander kan voldoen. Waardoor die beginnende relatie weer strandt. En je weer alleen zit met nog minder (zelf)vertrouwen dan daarvoor.

Er is iets aan te doen

Gelukkig is er iets aan te doen: Je kan werken aan het gevoel te moeite waard te zijn als partner. Uit onderzoek blijkt dat zelfacceptatie en zelfcompassie enorm belangrijk zijn om goede relaties aan te gaan. En ook dat hele kleine gedragsveranderingen al zorgen dat je je steviger kan opstellen. En als je je zelfvertrouwen vergroot, wordt je meteen ook aantrekkelijker voor anderen. Je durft immers meer van jezelf te laten zien zonder dat je bang bent dat die ander je afwijst. Dus tijd om de eerste stap te nemen en steviger in dates en relaties te staan. Het zal het aangaan van een relatie stuk aangenamer en ontspannener maken!

Training “Stevig staan in de liefde”

Kortom:

 • Voel jij je onzeker of ongemakkelijk in dating situaties?
 • Ga je (vervolg)dates uit de weg omdat je er een slecht gevoel van krijgt?
 • Durf jij je niet te laten zien zoals je bent, omdat je bang bent dat de ander je afwijst?
 • Is het starten van een relatie niet meer leuk omdat je vertrouwen in jezelf minder wordt?
 • Zit er ergens een stemmetje dat jij niet de moeite waard bent?
 • Heb je het gevoel dat er iets mis met je is omdat relaties bij jou altijd verkeerd aflopen?
 • Wil je meer zelfvertrouwen ontwikkelen ten behoeve van dates of in een relatie?

Kortom: wil je af van al die onzekerheid en gewoon een fijne relatie aangaan? Dan is deze trainingsdag iets voor jou!

SCHRIJF JE IN VOOR DEZE TRAINING

Wat levert deze training jou op?

In deze training leer je:

 • Hoe je steviger kan staan in dates en relaties;
 • welke oefeningen goed bij jou werken om je (zelf)vertrouwen en (aantrekkings)kracht een boost te geven;
 • hoe je met je innerlijke kritische stem om kunt gaan;
 • hoe je een gevoel van stevigheid in jezelf kan oproepen;
 • hoe je meer zelfvertrouwen en aantrekkingskracht kan uitstralen;
 • hoe je je stevigheid in dates en relaties na deze training duurzaam opbouwt.

Niet alleen wordt gewerkt aan je zelfwaardering, kracht en (zelf)vertrouwen, ook wordt steeds de link gelegd naar de praktijk in dates en relaties. De trainingsdag wordt gegeven door twee ervaren trainers (een man en een vrouw). De sfeer in onze training wordt omschreven als: prettig, open, snel vertrouwd, verdiepend maar ook relativerend.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor iedereen die graag een leuke relatie wil en om dat te bereiken steviger in een date of een relatie wil staan. Man, vrouw, oud of jong, iedereen is welkom. Wel moet je bereid zijn kritisch naar jezelf te kijken en open te staan voor feedback hoe je dingen anders en beter kunt doen!

Praktische informatie

Datum:    zondag 6 oktober 2024
Locatie:   Centrum de Linde, Jachtlaan 15, 3721 CA Bilthoven
Prijs: 
        € 295,-
Tijden:      9.30 – 17.00 uur

Vragen?

Heb je vragen? Mail ons op team@singlecoaching.nl of bel 06- 2033 8405

Deze training wordt in eerste instantie gegeven voor deelnemers aan ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken”. Ben jij geen deelnemer van het coachingsprogramma en heb je toch interesse? Soms komen er plaatsen los beschikbaar. Mail dan even je interesse naar team@singlecoaching.

SCHRIJF JE IN VOOR DEZE TRAINING

Vind je het spannend om je op te geven? Bijna alle deelnemers die aan deze training meedoen komen alleen en voelen zich een beetje onzeker. Door moedig op de bovenstaande button te klikken zet je de eerste stap naar meer zelfvertrouwen!

Gegevens

Datum:
6 okt
Tijd:
09:30 – 17:00
Kosten:
€295
Evenement Categorie:

Centrum de Linde

Jachtlaan 15
Bilthoven, 3721 CA Nederland

Veel gestelde vragen

Ik ben bang dat ik in zo’n workshop tussen allemaal losers en nerds terecht kom, klopt dat?

Nee, onze doelgroep bestaat uit over het algemeen uit hoger opgeleide, sociaal vaardige singles die goed op zichzelf kunnen reflecteren. Deze vind je ook in onze workshops.

Mijn verhaal is heel persoonlijk. Dat wil ik niet delen in een groep. Ben ik dan wel op mijn plaats in een workshop?

Alle deelnemers hebben een eigen persoonlijk verhaal. De sfeer in onze groepen is veilig, desalniettemin ben je vrij om wel of niet te delen wat je zelf wilt. Je zit er voor jezelf en leert ook veel door alleen te luisteren, te ervaren en door de verhalen van anderen.

Ik weet al veel van dit onderwerp en heb er al veel over gelezen. Voegt een workshop dan nog wel toe?

Veel mensen hebben zich al verdiept in het onderwerp voordat ze naar de workshop komen. Door er veel over te lezen, door eerdere begeleiding, doordat zij zelf iets in de hulpverlening doen, of anderszins. De workshops bieden desondanks veel meerwaarde omdat we een praktische benadering kiezen: wij hebben veel ervaring in het vertalen van algemenere kennis, inzichten en vaardigheden naar de date- en relatiepraktijk. Daarnaast ligt de meerwaarde in het ervaren in onze oefeningen. Pas door het te ervaren kan er echt iets veranderen. Tenslotte biedt de interactie met – en de ervaringen van – andere deelnemers veel herkenning en daardoor meerwaarde.

Ik vind individuele coaching fijner, in groepen voel ik me niet zo thuis. Waarom zou ik dan toch een workshop doen?

De interactie met anderen levert veel extra’s op. Bovendien kun je in de workshops een aantal dingen oefenen die 1-op-1 niet mogelijk zijn. Tenslotte kost het veel tijd (en dus geld) om alles wat in de workshop behandeld wordt individueel te behandelen. De coaching kun je het beste gebruiken voor de verdieping.

Ik ben denk ik ouder of jonger dan de rest, ben ik hier wel op mijn plaats?

De meeste mensen in onze workshop zijn tussen de 30 en 55 jaar, maar dat wil niet zeggen dat je er niet “tussen past” als je ouder of jonger bent. Belangrijkste is dat je wat wilt leren en naar jezelf wilt kijken. Onze ervaring is dat leeftijd geen rol speelt en al snel wegvalt.

Ik kom uit België, ben ik dan ook welkom?

Wij hebben regelmatig deelnemers uit België in onze workshop. Dit vormt geen enkele belemmering. Voor de twee daagse workshop overnachten zij vaak in Nederland, in Utrecht zijn voldoende mogelijkheden te vinden. Betaling in onze webshop is ook mogelijk vanuit België.

Hoe is de man-vrouw verdeling?

Dit verschilt een beetje per workshop. Meestal zijn er iets meer vrouwen dan mannen, met uitzondering van de workshop “Leer flirten en contactleggen in één middag”, waar het aantal gelijk gehouden wordt. Belangrijk is dat je in de workshops zit om voor jezelf iets te leren, en niet om andere deelnemers te versieren. De man-vrouw verdeling maakt daarom in feite niet zoveel uit.

Krijg ik mijn geld terug als ik me heb opgegeven en toch niet kan?

Dat hangt ervan af hoe lang van tevoren je weer afzegt. Als je je opgeeft reserveren wij de plaats voor jou, dat betekent dat hij niet kan worden ingevuld voor iemand anders. Wij houden daarnaast in de voorbereidingen rekening met een bepaald aantal mensen. Daarom hebben we annuleringsvoorwaarden opgesteld. Je kunt wel altijd iemand anders jouw plaats laten innemen, dat kan je nog tot één dag van te voren regelen.

22 reacties op “Training “Stevig staan in de liefde”[VOL, wachtlijst mogelijk]

 1. Een heel leerzame dag. Er is een open en veilige sfeer die zorgt dat je je makkelijk kwetsbaar op kunt stellen. Vooral een praktische dag met veel bruikbare tips. Die kun je de volgende dag al in de praktijk gebruiken.

 2. Intensieve dag met praktische oefeningen die voor mij best confronterend waren maar wel meer inzicht over mijn gedrag opleverde. Alles in een fijne open sfeer waarin aandacht is voor situaties van de deelnemers zonder afkeuring of meningen. Na de training kan ik nog wel hulp gebruiken om het geleerde in praktijk te brengen. Ik ben daarom blij dat ik begeleiding krijg van Hans mijn single-coach.

 3. Een intensieve en waardevolle trainingsdag waarin stevig staan voor iedereen anders blijkt te zijn. Daarom krijg je bij de oefeningen een op de persoon afgestemde invulling van de vraag waarmee je de dag begint. De betrokken ondersteuning van Hans en Meinou brengt me bij mijn gevoel, en daarin kan ik mijn kracht vinden.

 4. Hele nuttige dag en fijn om ook ervaringen van anderen te horen. De dag is een goede afwisseling van theorie en praktische duidelijke oefeningen, met de oefeningen afwisselend in kleine of grote groepjes. De groep in totaal bestond uit 10 deelnemers, zodat iedereen veel aandacht kreeg. De focus ligt natuurlijk op daten/relaties, maar de inzichten die ik opdeed zijn in mijn leven in het algemeen heel toepasbaar. Hoewel er veel afwisseling is en ook voldoende pauzes, heb ik het als erg intensief ervaren en kostte het mij veel energie.

 5. Hele goede en fijne training. Veel aan gehad. Goede opbouw waarbij je zowel inzoomt op de relatie met jezelf, als op hoe je je verhoudt tot anderen. Geeft veel inzicht, maar maakt het ook heel toepasbaar doordat je veel gaat oefenen. Goede combinatie dus tussen theorie en praktijk. Kundige en ervaren trainers, waarbij ook ruimte is voor individuele vragen.

 6. Deze training heeft mij zoveel meer bijgedragen aan mijn zelfvertrouwen. De oefeningen geven je hele mooie en waardevolle inzichten die je heel makkelijk in de praktijk kan toepassen. Tijdens de dag voelde ik mij steeds weer steviger in mijn schoenen staan. Wat mij het meest aansprak was de oefening over de oorzaak van het gebrek aan zelfvertrouwen. Dit gaf mij zoveel meer inzicht in hoe de dynamiek met mijn ouders is/was en wat voor invloed dat op mij heeft ook buiten relaties en daten om.

 7. Fijne open sfeer in de groep en kundige trainers. De dag vloog voorbij. Ben mezelf wel een aantal keren tegengekomen op een positieve manier en heb lessen geleerd waar ik de rest van mijn leven profijt van heb. Al met al een positieve ervaring!

 8. Fijne open sfeer, goede mix tussen theorie en oefeningen. Aantal eye-openers. Mooie mix tussen diepgang en ‘met beide beentjes’ op de grond.

 9. Ik heb de training als zeer zinvol ervaren omdat je door praktische oefeningen en een stukje theorie inzicht krijgt waar het je aan zelfvertrouwen ontbreekt en hoe je dit ten positieve kan beïnvloeden. De sfeer in de groep was ook goed waardoor je je makkelijker open durft te stellen. Dit kwam mede door de goede begeleiding van de coaches die deze sfeer proberen te creëren. Door de gezamenlijke herkenning in de groep voelt je ‘probleem’ ineens minder raar en groot. Het helpt enorm om zaken meer te relativeren. Al met al een goed verzorgde dag die je handvaten geeft voor meer zelfvertrouwen, maar je moet er wel actief mee aan de slag in de praktijk om een blijvend gedragseffect te bewerkstelligen.

 10. Ik vond het spannend. Stel je dit voor… Je jeugd, je opvoeding. Je geschiedenis. Alles samengevat in een beeld. Dat voelde heftig. Het is ook niet alleen maar een leuk beeld. Maar ik had het nodig want dat beeld bepaalde wel wie ik nu ben en hoe ik in relaties sta. Ik hoorde de stemmen die mij tegenhouden. De excuses om geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen voor mijn eigen lot en al mijn angsten. Ik voelde dat ik zelf degene was die mijzelf het meeste in de weg staat in de liefde. En ik besef dat ik alleen verder kan gaan als ik onder ogen kom wat mij tegen blijft houden.

  Deze training helpt je om te weten wat dat is. Het is in een hele veilige omgeving met lotgenoten. Integer, eerlijk en kwetsbaar. Zonder oordelen. Je maakt stappen in je eigen plan en de ironie is dat als je die pijnlijke waarheid over jezelf onder ogen durft te komen, die relatie eigenlijk niet eens zoveel meer uitmaakt. Ook al komt hij zeker… Deze investering in jezelf is absoluut een aanrader.

 11. Een gevarieerde, uitdagende en inzichtgevende training, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselden. Je krijgt diverse handvatten, die je in kunt zetten in de dagelijkse praktijk, om minder negatief over jezelf te denken. Meest leerzaam vond ik de opstelling, waarbij je je onderliggende angsten (vanuit het verleden) onderzoekt, die maken dat je in het heden minder stevig in de liefde staat. Verder waren de setting en sfeer fijn, en de faciliteiten (lunch, locatie) goed geregeld. De cursusgroep bestond overigens uit gezellige, vlotte mensen, wat ik van tevoren niet verwacht had. Een aanrader!

 12. Wat een fijne dag en wat een warm onthaal!
  Ik heb er echt van genoten! Theorie en praktijk wisselen zich mooi af. De hele dag is op een leuke en luchtige manier aangepakt. Leerzaam en effectief, want je gaat onmiddellijk met het geleerde aan de slag zodat je het ook goed integreert. Tijdens de training heb ik mooie inzichten meegekregen, die ik kan gaan gebruiken tijdens het daten en contact leggen met anderen. In liefdesrelaties, maar ook zaken die toepasbaar zijn om met andere mensen te connecten.
  Zeker een aanrader!
  Dank je wel Hans & Meinou!

 13. Na lang twijfelen toch ingeschreven. Nadat ik uit het niets in de steek was gelaten na een goede relatie van 9 jaar, had ik weer zelfvertrouwen nodig. Deze dag bevestigde voor mijzelf dat ik al goed op weg was, maar de instrumenten welke we aangereikt kregen, zijn altijd en eeuwig toepasbaar. Naast het feit dat we een hele leuke groep hadden, was het fijn om medestanders te spreken in een ongedwongen sfeer. Koffie, thee en lunch waren perfect geregeld en Meinou en Hans lieten ieder in zijn of haar waarde. Helaas kon ik niet aansluiten bij de club die samen nog wat ging drinken, maar dat zegt voldoende over de klik tussen de mensen die deelnamen die dag. Leerzaam en bevestigend.

 14. De training om steviger te staan in de liefde heb ik als heel nuttig kunnen ervaren.
  De groep was zeker heel leuk en begripvol. en de oefeningen die je oefent daar ter plekke zijn nuttig de meeste dan althans. de training gevers waren ook heel rustig en begripvol. ze creëren een situatie waar jij je dan lekker bij voelt en je kan overgeven tot poging om de oefening te gaan doen.
  Er zijn zeker factoren bij de workshop om lekker je te laten gaan

 15. Deze training was enorm inzichtelijk en tegelijkertijd uitdagend. De oefeningen waren gevariëerd en hielden een spiegel voor. Bij zo’n cursus onderwerp is de sfeer heel bepalend of je je op je gemak voelt. Trainers Hans en Meinou zorgen voor een veilige omgeving waarbij er gelachen wordt en er ruimte is voor kwetsbaarheid. De groep was ook erg leuk, iemand merkte op ‘als ik zo rond de groep kijk, dan lijkt het er niet op dat iemand het nodig heeft – wat gebeurt er een hoop in je hoofd’. Dat vond ik heel treffend – allemaal jonge, aantrekkelijke mensen die ergens vastlopen door dat stemmetje wat zo kan zeuren. Heb er persoonlijk veel aan gehad, veel nieuwe inzichten en praktische oefeningen om dat stemmetje het zwijgen op te gaan leggen 🙂

 16. Ik heb de training “Stevig staan in de liefde” als heel fijn en nuttig ervaren.
  De mensen waren heel begripvol en respectvol naar elkaar en het was een hele fijne en veilige omgeving om te oefenen en te werken aan zelfvertrouwen. De ruimte was fijn, de broodjes waren lekker en de trainers goed.
  De inhoud van de cursus was mooi en zorgvuldig opgebouwd met voldoende aandachtig voor vooral praktische toepassing van concepten. Met mijn groepje zijn wij hierna een drankje gaan doen in de buurt. Dat was erg leuk, dat je toch veel mensen tegenkomt die tegen dezelfde dingen aanlopen en eraan willen werken. Een absolute aanrader.

 17. Een prettige training in een veilige groep. Leuk om te zien wat voor verschillende mensen hierop afkomen. Ik vond het naast een nuttige dag ook erg gezellig, erna nog een borreltje gedronken met een aantal andere deelnemers 🙂 Verder worden er diverse aspecten van zelfwaardering en zelfcompassie behandeld, ik denk dat voor iedereen andere punten belangrijk zijn, afhankelijk van de eigen situatie en je er dus goed uit kan halen wat voor jou relevant is op dat moment. Al met al een nuttige dag met genoeg opstekers en uiteraard haal je er meer uit als je de huiswerkopdrachten gaat doen (of iig enkele hiervan).

 18. 11 februari heb ik bij jullie de training gevolgd. Hierbij laat ik jullie weten hoe het mij sindsdien vergaan is. Zelfvertrouwen bij dates en in een relatie was echt een ontwikkelpunt voor mij. Ik voelde mezelf een beetje minderwaardig. Binnen een relatie zelf dacht ik al snel dat iets aan mij lag als het niet goed ging. Ik ging me dan wegcijferen.

  Nu ik meer zelfvertrouwen heb denk ik veel sneller: “Hallo, die ander heeft er ook een aandeel in als iets niet lekker loopt”. En alleen al het vertrouwen in jezelf. Dat je het ook uit durft te spreken als er iets is, dat is wel heel fijn. Bij het daten vond ik het moeilijk in te schatten of ze me leuk vond of niet. Ik maakte me daar zorgen over. Als je meer zelfvertrouwen hebt, heb je sneller iets van: ”Ik ben gewoon leuk!”. Ik kijk nu veel meer of ik haar leuk vind in plaats dat ik me ga presenteren als van: ”Jij moet mij leuk vinden”.

  Ik heb overigens nauwelijks meer gedatet na deze workshop, want ik kreeg snel een relatie daarna. In deze relatie heb ik nu veel meer iets van: ”Ik tel wel mee!”. Ik heb nu het vertrouwen dat ik ook de confrontatie op kan zoeken. Dat ik nu ook voor mezelf durf te staan. Ik heb in het verleden veel te vaak in relaties gehad dat ik dacht: ”Gewoon slikken. Gewoon niet over hebben, volgende keer zal het wel beter gaan.” Dat is dan niet zo.

  Je moet dingen bespreekbaar maken. En met meer zelfvertrouwen is dat veel gemakkelijker. Hierdoor ken je veel beter elkaars visie en mening. Dat geeft gewoon veel stabielere conversaties. Dan durf je ook wat te zeggen zonder dat je telkens hoeft te denken “Wat zal die ander daarvan vinden?” Ik durf nu veel meer voor mezelf op te komen. Het gevolg is nu dat de verhoudingen in de relatie wél gelijk zijn. Het zorgt ervoor dat we allebei zeggen wat we op ons hart hebben. Daardoor gaat het nu veel beter met deze relatie dan voorheen.

 19. Ik had eerst het idee dat ik wel genoeg zelfvertrouwen had als het om daten ging. Een goed gesprek voeren is geen probleem. Maar kwetsbaarheid tonen deed ik niet. Dat heeft toch wel te maken met zelfvertrouwen, je bent bang dat iemand je afwijst. Voor mij was de training daarom goed. Vooral de oefening over onderliggende angsten. Ik besefte dat de dingen die ik niet durf te laten zien voor mij heel grote dingen zijn, maar voor een ander helemaal niet zo’n probleem hoeven te zijn. Ik merkte dat het juist voor verbinding zorgde om het te delen!
  Van te voren was ik wel bang dat ik er niet genoeg uit zou halen, dat belemmerde eerst om iets bij Singlecoaching te gaan doen. Maar ik ben nu heel anders gaan kijken naar dates en naar wat ik belangrijk vind. Ik durf veel meer toe te geven wat ik echt wil en zoek.
  De sfeer in de training is goed, echt een fijne groep, leuke mensen. Wel vond ik één dag eigenlijk te kort. Je krijgt veel aangereikt maar moet er zelf dan mee verder. Dat kost discipline. Ik zou deze training zeker aanraden aan mensen die het gevoel hebben door gebrek aan zelfvertrouwen niet alles eruit te halen wat er in zit. Niet alleen in relaties trouwens, ook in werk.

 20. Op een bepaald moment had ik zoiets van: “Ik wil niet langer single zijn”, of beter gezegd: “Ik wil een partner”. Dan moet je gewoon besluiten nemen voor jezelf. Dus toen ben ik op internet gaat zoeken en kwam ik bij jullie terecht. Na een aantal mislukte relaties denk je dan: “Er is iets dat niet lukt, er gaat telkens iets mis”. Door middel van deze cursussen kun je daar de vinger op leggen.

  Toen ik me aanmeldde dacht ik eigenlijk een beetje: “ Ik kom bij allemaal mensen die sociaal gestoord zijn.” Je hebt een soort aanname als je naar zo’n training gaat. Maar uiteindelijk blijken het allemaal oprecht hele leuke mensen te zijn. Ze missen op één vlak een elementje. Het zijn mensen die graag een relatie willen en net iets missen waardoor het niet lukt. Dus op alle andere vlakken in het leven gaat het wel goed. Maar net dat ene ding, dat lukt gewoon niet.

  Toen ik naar de training kwam dacht ik: “Hé, dit is een hele leuke groep mensen!” Je ervaart vooral de gelijkgestemdheid. Je krijgt heel snel door dat je niet de enige bent die “raar” is.

  Een belangrijke eye-opener voor mij is dat je allemaal wel onzeker bent. Degene aan de andere kant ook. We zijn allemaal mens. Zowel bij het daten als in een relatie is het over en weer af en toe wel spannend en onzeker.

 21. Een hele fijne dag. Verschillende oefeningen wisselen elkaar in prettig tempo af. Hans en Meinou zorgen voor een erg prettige, open sfeer. Aan het eind van de dag ga je met een positief gevoel naar huis en een concreet actieplan met hoe je het zelfvertrouwensgevoel vast kunt houden/ verder op kunt bouwen. Dank voor de leuke en leerzame dag Hans en Meinou 🙂

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved