Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Training “Dansend op weg naar de liefde”

2 apr | 19:30 23 apr | 22:00

Leeftijdsgroep 30 – 45 jaar op 2 en 9 april

Leeftijdsgroep 46 – 60 jaar op 16 en 23 april

Ontdek in 2 avonden jouw belangrijkste aandachtspunten voor het aangaan van een nieuwe relatie. De laatste training werd gemiddeld beoordeeld met het cijfer 8,6.

Lekker dansen zonder pasjes, samen plezier hebben, andere singles leren kennen en ook nog veel ontdekken over het aangaan van een relatie. Dat kan in deze dansworkshop. Maak laagdrempelig kennis met singlecoaching.nl en zelfontwikkeling op het gebied van daten en relaties.

Over deze training

Ben jij die leuke man of vrouw nog steeds niet tegen gekomen? Schiet het met het krijgen van die fijne relatie maar steeds niet op? En wil jij erachter komen hoe je gemakkelijker die fijne relatie krijgt?

Tijd om eens op verkenningstocht te gaan. Om te ontdekken op welk punt je mogelijk vast loopt en helder te krijgen hoe dat te doorbreken.

In twee avonden ervaar je via diverse dansoefeningen wat voor jou de belangrijkste aandachtspunten zijn voor het aangaan van een fijne liefdesrelatie. Daarmee zet je een eerste belangrijke stap richting fijnere dates en een liefdevolle duurzame relatie.

Wat ga je in onze training zoal ervaren:

 • Hoe leuk dansen ook alweer is en dat dansen een fijne manier is om contact te leggen en elkaar te leren kennen;
 • Hoe je ook non-verbaal goed met elkaar kunt communiceren en al veel van elkaar te weten komt; 
 • Hoe je zowel je mannelijke als vrouwelijke kracht in kunt zetten om mooie stappen te zetten in de liefde;
 • Of je voldoende in je kracht staat of juist te veel uitreikt (te “needy’ bent) c.q. je te afstandelijk opstelt;
 • Hoe je beter contact met je gevoel kunt krijgen zodat je makkelijker een gevoelsverbinding maakt;
 • Hoe je beter om gaat met verlangens en grenzen;
 • Hoe je je flexibeler op kunt stellen of juist meer ruimte in kunt nemen.

Danservaring niet nodig

Ook als je geen danservaring hebt of van jezelf vindt dat je niet kunt dansen is dit je kans. Je hoeft namelijk helemaal niet te kunnen dansen om mee te doen. Maar ook ervaren dansers kunnen hun ei kwijt. Leren en ervaren staat voorop!

We werken niet met danspasjes. De trainers laten telkens een dansoefening zien die je op je eigen wijze kunt invullen.

Waarom dansen zo goed werkt om relatievaardigheden te leren?

Door te dansen ben je met je lijf bezig. Je gaat daardoor meer voelen en ervaren. Bij het daten en het aangaan van een relatie gaat het ook heel veel over ervaren en omgaan met gevoelens. Verbinding, plezier en zelfvertrouwen bijvoorbeeld, ervaar je allemaal via je gevoel. Maar ook de spanning die je voelt als je op iemand af wilt stappen is een gevoel. Via dansoefeningen kun je gemakkelijker leren om deze gevoelens en ervaringen te sturen.

Door actief met dans en oefeningen op muziek bezig te zijn, krijgt het ‘kritische, kakelende, beperkende en ondermijnende hoofd’ veel minder kans. Daardoor openen zich nieuwe mogelijkheden om te leren. De nadruk ligt bij deze workshop dan ook niet op kennisoverdracht, maar juist op ervaringsleren. Hierdoor verankeren deze leerervaringen in je lijf en kun je ze gemakkelijker toepassen in je datingpraktijk.

Wat levert deze training jou op?

Je gaat leren en ervaren:

 • Waar een aantal sterke en minder sterke punten van jou liggen, dus waar je je nog kunt ontwikkelen op het vlak van de liefde;
 • Wat non-verbale communicatie al aan informatie over iemand oplevert; 
 • Hoe je je mannelijke en vrouwelijke kracht kunt activeren en inzetten voor de liefde;
 • Hoe je (fysiek) meer in je kracht kunt komen te staan;
 • Hoe je meer naar de gevoelsverbinding kunt gaan;
 • Hoe je omgaat met verlangens en grenzen;
 • Dat je meer vertrouwen op het vlak van dansen krijgt en al dansend contact kunt leggen.

Ervaringen van deelnemers aan deze training

Tijdens mijn opleiding tot dansdocent merkte ik op een bepaald moment dat ik me altijd maar aanpaste aan de bewegingen en pasjes van degene waarmee ik danste. Ik nam daarin zelf niet of nauwelijks initiatief. De manier waarop je met elkaar danst, zegt ook veel over de manier waarop je in een relatie met elkaar omgaat. Ik merkte dat ik ik in mijn relatie ook onbewust enorm aanpaste door continu aan te voelen en af te stemmen. Ik was daardoor niet goed bij mezelf en voelde me niet altijd even fijn in de relatie. Mijn manier om daarmee om te gaan was “vluchten”: ik ging ik extra veel activiteiten ondernemen buiten mijn relatie. 

Karin

Opbouw van de avonden

Om 19.30 starten we met de dansworkshop.

Deze duurt ongeveer tot 21.30.  We geven telkens de uitleg van een dansoefening en wat je daarin kunt ervaren en leren t.b.v. het daten en aangaan van een relatie. Hier kun je dan op je eigen wijze invulling aan geven. We dansen alleen, met twee of met de hele groep.

Na de workshop kun je tot 22.00u onder het genot van een drankje nader met de andere deelnemers kennismaken en ervaringen uitwisselen.

Voor wie is dansworkshop bedoeld?

We werken met twee leeftijdsgroepen, van 30 – 45 jaar op 2 en 9 april en 46 – 60 jaar op 16 en 23 april.

Het is belangrijk dat je bereid bent kritisch naar jezelf te kijken en open te staan voor nieuwe ervaringen en inzichten.

Praktische informatie

Data:
Leeftijdsgroep 30 – 45 jaar op 2 en 9 april
Leeftijdsgroep 46 – 60 jaar op 16 en 23 april
Tijden: 19.30 – 22.00 uur (workshop tot 21.30)
Locatie: Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10, 1065 AS Amsterdam (Voldoende gratis parkeren vanaf 19.00u)
Kosten: € 95,- Vragen:
Heb je vragen? Mail ons op team@singlecoaching.nl of bel 06- 2033 8405

Gegevens

Begin:
2 apr | 19:30
Einde:
23 apr | 22:00
Kosten:
€95
Evenement Categorieën:
,

Centrum voor Happiness Amsterdam

Hendrik van Wijnstraat 10
Amsterdam, 1065 AS Nederland

Veel gestelde vragen

Ik ben bang dat ik in zo’n workshop tussen allemaal losers en nerds terecht kom, klopt dat?

Nee, onze doelgroep bestaat uit over het algemeen uit hoger opgeleide, sociaal vaardige singles die goed op zichzelf kunnen reflecteren. Deze vind je ook in onze workshops.

Mijn verhaal is heel persoonlijk. Dat wil ik niet delen in een groep. Ben ik dan wel op mijn plaats in een workshop?

Alle deelnemers hebben een eigen persoonlijk verhaal. De sfeer in onze groepen is veilig, desalniettemin ben je vrij om wel of niet te delen wat je zelf wilt. Je zit er voor jezelf en leert ook veel door alleen te luisteren, te ervaren en door de verhalen van anderen.

Ik weet al veel van dit onderwerp en heb er al veel over gelezen. Voegt een workshop dan nog wel toe?

Veel mensen hebben zich al verdiept in het onderwerp voordat ze naar de workshop komen. Door er veel over te lezen, door eerdere begeleiding, doordat zij zelf iets in de hulpverlening doen, of anderszins. De workshops bieden desondanks veel meerwaarde omdat we een praktische benadering kiezen: wij hebben veel ervaring in het vertalen van algemenere kennis, inzichten en vaardigheden naar de date- en relatiepraktijk. Daarnaast ligt de meerwaarde in het ervaren in onze oefeningen. Pas door het te ervaren kan er echt iets veranderen. Tenslotte biedt de interactie met – en de ervaringen van – andere deelnemers veel herkenning en daardoor meerwaarde.

Ik vind individuele coaching fijner, in groepen voel ik me niet zo thuis. Waarom zou ik dan toch een workshop doen?

De interactie met anderen levert veel extra’s op. Bovendien kun je in de workshops een aantal dingen oefenen die 1-op-1 niet mogelijk zijn. Tenslotte kost het veel tijd (en dus geld) om alles wat in de workshop behandeld wordt individueel te behandelen. De coaching kun je het beste gebruiken voor de verdieping.

Ik ben denk ik ouder of jonger dan de rest, ben ik hier wel op mijn plaats?

De meeste mensen in onze workshop zijn tussen de 30 en 55 jaar, maar dat wil niet zeggen dat je er niet “tussen past” als je ouder of jonger bent. Belangrijkste is dat je wat wilt leren en naar jezelf wilt kijken. Onze ervaring is dat leeftijd geen rol speelt en al snel wegvalt.

Ik kom uit België, ben ik dan ook welkom?

Wij hebben regelmatig deelnemers uit België in onze workshop. Dit vormt geen enkele belemmering. Voor de twee daagse workshop overnachten zij vaak in Nederland, in Utrecht zijn voldoende mogelijkheden te vinden. Betaling in onze webshop is ook mogelijk vanuit België.

Hoe is de man-vrouw verdeling?

Dit verschilt een beetje per workshop. Meestal zijn er iets meer vrouwen dan mannen. Bij de workshops “Leer flirten en contactleggen in één middag” en “Dansend naar een nieuwe relatie” streven we naar een gelijk aantal mannen en vrouwen.

Krijg ik mijn geld terug als ik me heb opgegeven en toch niet kan?

Dat hangt ervan af hoe lang van tevoren je weer afzegt. Als je je opgeeft reserveren wij de plaats voor jou, dat betekent dat hij niet kan worden ingevuld voor iemand anders. Wij houden daarnaast in de voorbereidingen rekening met een bepaald aantal mensen. Daarom hebben we annuleringsvoorwaarden opgesteld. Je kunt wel altijd iemand anders jouw plaats laten innemen, dat kan je nog tot één dag van te voren regelen.

5 reacties op “Training “Dansend op weg naar de liefde”

 1. Vooraf had ik geen idee wat ik kon verwachten.
  Ik heb de 1e avond op me af laten komen.
  Het dansen, bewegen en het ‘uitdagen’ tussen man en vrouw was fantastisch.
  Twee heerlijke avonden waarbij werd uitgelegd op welke wijze een vrouw en man elkaar kunnen benaderen om een betere date te krijgen.
  Fijne muziek waarbij we de ontspanning echt ontstond.
  Voor mij hebben deze avonden gezorgd dat ik me bevrijd voelde.
  Nergens aan denken, je lichaam bewegen op de muziek en met een fijne groep samen deze avonden beleven.
  Ik raad iedereen deze workshop aan die graag een betere date wilt krijgen en uiteindelijk een fijne relatie.

 2. Ik vond het een hele mooie ervaring Hans! Je wist het speels en met humor te begeleiden. Het dansen vanuit de mannelijke en vrouwelijke pool vond ik mooi om te ervaren. Ook dat ik geen voorkeur heb daarin en beide heel fijn vind. Juist die afwisseling.
  Dank voor deze creatie.

 3. Ik had eerst twijfels, ik kan echt niet dansen, wat kan ik me er van voorstellen?
  Maar het werkt zo: er worden simpele bewegingen voorgedaan die je dan zelf nadoet met een andere deelnemer.
  Iedereen is ook aan het dansen, niemand let op wat jij aan het doen bent.
  De zaal is warm aangekleed, er klinkt muziek en ik ging er helemaal in op.
  Veel leuker dan op de foto, die is ook niet van deze avonden.
  Het bewegen gaat vanzelf.
  De bewegingen zijn fijn om te doen.

  Er zijn dus twee personen die de workshop geven.
  Daarnaast zijn er nog een paar medewerkers die kijken of iedereen een danspartner heeft op dat moment.
  En zij houden overzicht over hoe het gaat. Heel zorgzaam.

  Het voelde allemaal erg warm en vertrouwd en veilig.
  Een heel ongedwongen sfeer, gewoon lekker wat bewegen en pret maken.

  Er moet niets en er hoeft niets te gebeuren.

  Het was geweldig om de toenadering vanuit dans te doen en om de positieve spanning van flirten en contact leggen zo in mijn lichaam te voelen.

  Ik merk dat ik weer een stuk opener ben in contact leggen, durven en het idee om een relatie aan te gaan.

 4. Ik denk er nog met heel veel plezier aan terug. Het meest blijft me bij de dans over het verlangen; dansen met de visualisatie van deuren openen. De muziek gaf een hele mooie sfeer. Die tilde het voor mij a.h.w. naar een hoger plan.
  In de samendans spelen met je vrouwelijke- en mannelijke kant was een speelse ontdekkingsreis met bovenal veel plezier.
  Super fijn Hans

 5. Deze workshop voelde als een avontuur…. Jij nam mij mee in een verhaal op reis in mijzelf. Ik voelde mij uitgedaagd in mijn speelse extraverte kanten om daarna te verzachten en ook van daaruit met anderen te connecten. Vooral de oefening met het uitreiken naar de ander vanuit laaiend enthousiasme vond ik heerlijk om te doen. Op en top van genoten en voor herhaling vatbaar!

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved