Met de juiste foto meer dates via online dating

Internet dating

Goede profielfoto’s bepalen voor meer dan 90% hoe succesvol je bent in het krijgen van matches bij online dating. In dit artikel leggen we uit waarom goede foto’s zo belangrijk zijn en geven we je 5 tips waar je op moet letten bij het maken en selecteren van goede profielfoto’s.

Je hebt net een hoop geld betaald voor je abonnement op een datingsite. Met veel moeite heb je je profiel geschreven en een foto geselecteerd. Je wacht in spanning af wie er gaat reageren op je internet dating profiel. Na drie dagen heb je één reactie. Van iemand met wie je echt nooit op date wilt. Dan zelf leuke mensen benaderen. Je krijgt geen enkele reactie terug…

Als singlecoaches kijken we vaak over de schouder mee als mensen aan de slag gaan met internet dating of een dating app. Vaak gaat het mis bij de foto. In dit artikel geven we je tips hoe je online zoektocht succesvoller wordt. Het sleutelwoord? Een goede foto!

Een goede eerste profielfoto is het belangrijkst voor internet dating

Als je iemand vraagt wat hij of zij echt belangrijk vindt bij een nieuw partner, dan horen we veel over het gewenste karakter en het gewenste gedrag. De meesten doen dan ook hard hun best een mooie beschrijving van zichzelf te maken. Toch krijg je maar een beperkt beeld van hoe iemand werkelijk is. Bovendien: kloppen al die mooie beschrijvingen wel? Wat wel klopt en meteen goed zichtbaar is via internet zijn: de foto’s!

Wat we zien is dat de eerste geplaatste foto bepaalt of iemand de andere gaat bekijken. En of het profiel gelezen wordt. Die eerste foto die men te zien krijgt van jou, is dus extreem belangrijk. Oppervlakkig of niet; deze bepaalt voor een groot deel of jij een date gaat krijgen. En geef toe: meestal ook of jij een profiel verder bekijkt.

Zorg dat jouw foto in positieve zin opvalt

Dit is de reden dat je jouw foto zorgvuldig moet selecteren. Als iemand door de profielen scrolt op een datingsite of een dating app, dan wordt er maar weinig tijd besteedt aan elk profiel en aan elke foto die voorbijkomt. Meestal minder dan een halve seconde. Jouw foto moet daarom opvallen tussen al die andere. Hoe doe je dat? We geven enkele tips.

1. Zorg dat je gezicht goed te zien is op de eerste foto van de dating profiel

In de zoekresultaten van de site of app is meestal alleen je eerste foto te zien. En ook vaak vrij klein. Hoe je gezicht eruitziet is datgene wat men het eerste wil weten als men zoekt. Het belangrijkste is dus dat je op de eerste foto je gezicht goed laat zien. Zorg dat je gezicht veruit de meeste ruimte inneemt. Denk hierbij aan de pasfoto. Als jouw eerste foto er een is waar je helemaal opstaat, nemen de meeste mensen niet de moeite erop te klikken. Ze scrollen snel verder…

2. Emotie valt op

Foto’s die het meest opvallen in zoekresultaten bij internet dating zijn die van mooie mensen. En de foto’s die veel emotie uitstralen. Als je niet de looks van een fotomodel hebt, is het daarom de kunst om  foto’s van jezelf te selecteren waar je emotie uitstraalt. Denk hierbij aan vrolijkheid, speelsheid, warmte en zelfvertrouwen. Portretten waarop je lacht en zelfs een tikje ondeugend kijkt werken ook goed. Zorg ervoor dat je ogen ook goed te zien zijn. Als die van jou emotie uitstraalt, dan raak je ook de emotie van degene die naar jouw foto kijkt. Dit zorgt ervoor dat die van jou extra opvalt tussen die honderden andere kiekjes.

3. Je bent zo knap als je minst aantrekkelijke foto

Regelmatig zien we dat de mensen die wij coachen enthousiast zijn over een profiel met een leuke eerste foto. Toch besluit hij of zij niet op het profiel te reageren. Wat blijkt? Tussen de andere foto’s zit er één waar de desbetreffende persoon niet goed op staat. En die wordt als uitgangspunt genomen. Men neemt aan dat de persoon van het profiel er meestal zo uit zal zien als op de minst mooie foto. En niet zoals op die leuke eerste. Kortom: je bent net zo knap als op je minst aantrekkelijke foto. Hou daar rekening mee bij het selecteren.

4. Maak oogcontact

Door het oogcontact met de camera en zijn zelfbewuste uitstraling valt deze foto extra op
Door het oogcontact met de camera en zijn zelfbewuste uitstraling valt deze foto extra op

Net als in het echte leven is oogcontact belangrijk om verbinding te maken. Foto’s waar men echt de camera in kijkt, worden daarom het meest aantrekkelijk gevonden. Dus heb je een mooi plaatje met een zijprofiel, zorg dat deze niet als eerste geplaatst wordt. En portretten met zonnebril zijn helemaal uit den boze. Kijk in de camera, lach en je wordt direct aantrekkelijk!

5. Is de foto het enige belangrijke?

Veel mensen vinden het vreselijk oppervlakkig om zich zo alleen op foto’s te richten. “Gaat het dan alleen om uiterlijk?” Helaas is het antwoord met betrekking tot online daten deels “ja”. De aantrekkelijkheid van je foto bepaalt bij de meeste datingsites het vervolg: kijkt men naar je profiel of scrolt men verder? En bij apps zoals Tinder en Happen, waar verder nauwelijks een profiel komt kijken, al helemaal. Pas als je foto in orde is, wordt het belangrijk dat je profiel goed in elkaar zit én je leuke tekstjes schrijft. En uiteraard zijn daar ook allerlei tips voor!

Wij helpen je graag!

Ben je dat hele datingcircus ook zo zat? Wil je ontdekken hoe je het beter kunt aanpakken? Laat ons je dan begeleiden. Met ons sprankelende coachingsprogramma “Laat de liefde werken” geven we jouw liefdesleven de upgrade die het verdient. Hier leer je dat je wel degelijk de touwtjes in handen hebt als het om liefde gaat. Onze succesverhalen bewijzen het: onze deelnemers wilden stuk voor stuk een relatie zonder gedoe en twijfels, een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en echte liefde kunnen ervaren. En het mooie is, ze hebben het voor elkaar gekregen! Ben jij ook helemaal klaar met al die dating- en relatiefrustraties? Sta je te popelen om aan jezelf te werken? Aarzel niet langer en kom eens met ons babbelen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved