Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop “Dansend naar een nieuwe relatie” | Afstemmen & aanvoelen

14 apr | 19:30 21 apr | 23:00

Ontdek in twee avonden één van de, volgens Esther Perel`, belangrijkste vaardigheden voor het aangaan en goed houden van een nieuwe relatie: afstemmen en aanvoelen!  Niet te weinig maar ook zeker niet te veel.

November 2022 beoordeeld met het cijfer 8,6

Lekker dansen zonder pasjes, samen plezier hebben, andere singles leren kennen en ook nog optimaal leren afstemmen en elkaar aanvoelen. Dat kan in deze dansworkshop.

Over deze training

Volgens psychotherapeut en wereldwijd bekende relatie expert Esther Perel is dansen de sleutel tot een succesvolle, gezonde relatie. “Dansen is afstemming”, zegt ze. “Met dansen is er een non-verbale afstemming op het ritme van een ander, het lichaam van een ander, de beweging van een ander.” Dit zegt ze heel resoluut in een podcast met mindbodygreen.

Als iemand geen volgende date wil of een beginnende relatie niet lekker, loopt horen ook wij vaak dingen als: “Hij voelt me niet aan”, “Hij gaat overal maar in mee”, “Ze stemt niet goed met me af”, “Ik voel geen klik”. 

Goed afstemmen en elkaar aanvoelen (niet te weinig, maar ook niet te veel) is dus essentieel! Dat leer je niet goed cognitief en verbaal. Daarom is dans ideaal om dit wél goed te leren.

Wat kan er gebeuren bij het daten en in een relatie als je te weinig of te veel afstemt met elkaar:

 • Je komt nooit verder dan één of enkele dates;
 • Je voelt geen klik;
 • Je ervaart niet snel verliefdheidsgevoelens;
 • Je ervaart weinig verbinding bij het daten of in de relatie;
 • Je kunt moeilijker inspelen op de behoeften en wensen van de ander (te weinig afstemmen);
 • Je gaat telkens ongemerkt over je grenzen (te veel afstemmen);
 • Je raakt jezelf kwijt;
 • Je voelt je niet gezien;
 • De ander verliest snel de interesse in jou omdat je jezelf niet bent.

In twee avonden ervaar je via diverse dansoefeningen hoe je optimaal kunt afstemmen en elkaar aanvoelen. Daardoor heb je fijnere dates en kom je gemakkelijker van het daten in een vervullende relatie terecht. 

Danservaring niet nodig

Ook als je geen danservaring hebt of van jezelf vindt dat je niet kunt dansen is dit je kans. Je hoeft namelijk helemaal niet te kunnen dansen om mee te doen. Maar ook ervaren dansers kunnen hun ei kwijt. Leren en ervaren staat voorop!

We werken niet met danspasjes. De trainers laten telkens een dansoefening zien die je op je eigen wijze kunt invullen.

Waarom dansen zo goed werkt om relatievaardigheden te leren?

Door te dansen ben je met je lijf bezig. Je gaat daardoor meer voelen en ervaren. Bij het daten en het aangaan van een relatie gaat het ook heel veel over ervaren en omgaan met gevoelens. Verbinding, plezier en zelfvertrouwen bijvoorbeeld, ervaar je allemaal via je gevoel. Maar ook de spanning die je voelt als je op iemand af wilt stappen is een gevoel. Via dansoefeningen kun je gemakkelijker leren deze gevoelens en ervaringen te sturen.

Door actief met dans en oefeningen op muziek bezig te zijn, krijgt het ‘kritische, kakelende, beperkende en ondermijnende hoofd’ veel minder kans. Daardoor openen zich nieuwe mogelijkheden om te leren. De nadruk ligt bij deze workshop dan ook niet op kennisoverdracht, maar juist op ervaringsleren. Hierdoor verankeren deze leerervaringen in je lijf en kun je ze gemakkelijker toepassen in je datingpraktijk.

Wat levert deze training jou op?

Je gaat leren en ervaren:

 • Hoe je non-verbaal goed op elkaar kunt afstemmen;
 • Wat je kunt doen om non-verbaal echte verbinding te maken;
 • Hoe je de ander beter aan kunt voelen;
 • Wanneer je te veel afstemt en aanpast en de ander over je grens dreigt te gaan’;
 • Hoe je je grenzen non-verbaal goed aan kunt geven;
 • Op welke manier je de klik kunt laten ontstaan;
 • Wat je echter en authentieker maakt bij een date;
 • Wat de kracht is van oogcontact.
Hans Gierkink

Trainer Hans stemde in het verleden te veel af: 
Tijdens mijn opleiding tot dansdocent merkte ik op een bepaald moment dat ik me altijd maar aanpaste aan de bewegingen en pasjes van degene waarmee ik danste. Ik nam daarin zelf niet of nauwelijks initiatief. De manier waarop je met elkaar danst, zegt ook veel over de manier waarop je in een relatie met elkaar omgaat. Ik merkte dat ik ik in mijn relatie ook onbewust enorm aanpaste door continu aan te voelen en af te stemmen. Ik was daardoor niet goed bij mezelf en voelde me niet altijd even fijn in de relatie. Mijn manier om daarmee om te gaan was “vluchten”: ik ging ik extra veel activiteiten ondernemen buiten mijn relatie. 

Opbouw van de avonden

De inloop is van 19.15 tot 19.30. Om 19.30 starten we met de dansworkshop. Deze duurt ongeveer tot 21.30. Na de workshop draaien we nog lekkere gevarieerde muziek en kun je tot 23.00 lekker vrij dansen. Of onder het genot van een drankje nader met de andere deelnemers kennismaken en ervaringen uitwisselen.

Voor wie is dansworkshop bedoeld?

Als je meer wilt leren en ervaren over wat belangrijk is bij het daten en aangaan van een relatie, dan is deze workshop iets voor jou. Man, vrouw, oud of jong, iedereen is welkom. Wel moet je bereid zijn kritisch naar jezelf te kijken en open te staan voor nieuwe ervaringen en inzichten.

Praktische informatie

Data: vrijdagavond 14 april en vrijdagavond 21 april 2023
Tijden: 19.30 – 23.00 uur (workshop tot 21.30)
Locatie:  Eleanor Rooseveltlaan 25, Zoetermeer (Nog geen 5 minuten lopen van station Zoetermeer. Voldoende gratis parkeren.)
Kosten voor beide avonden samen: € 95,-

Vragen:
Heb je vragen? Mail ons op team@singlecoaching.nl of bel 06- 2033 8405

Gegevens

Begin:
14 apr | 19:30
Einde:
21 apr | 23:00
Kosten:
€95
Evenement Categorieën:
,

Eleanor Rooseveltlaan 25, Zoetermeer (nog geen 5 minuten lopen van station Zoetermeer). Voldoende gratis parkeren.

Eleanor Rooseveltlaan 25
Zoekermeer, Nederland 2719 AB
+ Google Maps

Veel gestelde vragen

Ik ben bang dat ik in zo’n workshop tussen allemaal losers en nerds terecht kom, klopt dat?

Nee, onze doelgroep bestaat uit over het algemeen uit hoger opgeleide, sociaal vaardige singles die goed op zichzelf kunnen reflecteren. Deze vind je ook in onze workshops.

Mijn verhaal is heel persoonlijk. Dat wil ik niet delen in een groep. Ben ik dan wel op mijn plaats in een workshop?

Alle deelnemers hebben een eigen persoonlijk verhaal. De sfeer in onze groepen is veilig, desalniettemin ben je vrij om wel of niet te delen wat je zelf wilt. Je zit er voor jezelf en leert ook veel door alleen te luisteren, te ervaren en door de verhalen van anderen.

Ik weet al veel van dit onderwerp en heb er al veel over gelezen. Voegt een workshop dan nog wel toe?

Veel mensen hebben zich al verdiept in het onderwerp voordat ze naar de workshop komen. Door er veel over te lezen, door eerdere begeleiding, doordat zij zelf iets in de hulpverlening doen, of anderszins. De workshops bieden desondanks veel meerwaarde omdat we een praktische benadering kiezen: wij hebben veel ervaring in het vertalen van algemenere kennis, inzichten en vaardigheden naar de date- en relatiepraktijk. Daarnaast ligt de meerwaarde in het ervaren in onze oefeningen. Pas door het te ervaren kan er echt iets veranderen. Tenslotte biedt de interactie met – en de ervaringen van – andere deelnemers veel herkenning en daardoor meerwaarde.

Ik vind individuele coaching fijner, in groepen voel ik me niet zo thuis. Waarom zou ik dan toch een workshop doen?

De interactie met anderen levert veel extra’s op. Bovendien kun je in de workshops een aantal dingen oefenen die 1-op-1 niet mogelijk zijn. Tenslotte kost het veel tijd (en dus geld) om alles wat in de workshop behandeld wordt individueel te behandelen. De coaching kun je het beste gebruiken voor de verdieping.

Ik ben denk ik ouder of jonger dan de rest, ben ik hier wel op mijn plaats?

De meeste mensen in onze workshop zijn tussen de 30 en 55 jaar, maar dat wil niet zeggen dat je er niet “tussen past” als je ouder of jonger bent. Belangrijkste is dat je wat wilt leren en naar jezelf wilt kijken. Onze ervaring is dat leeftijd geen rol speelt en al snel wegvalt.

Ik kom uit België, ben ik dan ook welkom?

Wij hebben regelmatig deelnemers uit België in onze workshop. Dit vormt geen enkele belemmering. Voor de twee daagse workshop overnachten zij vaak in Nederland, in Utrecht zijn voldoende mogelijkheden te vinden. Betaling in onze webshop is ook mogelijk vanuit België.

Hoe is de man-vrouw verdeling?

Dit verschilt een beetje per workshop. Meestal zijn er iets meer vrouwen dan mannen. Bij de workshops “Leer flirten en contactleggen in één middag” en “Dansend naar een nieuwe relatie” streven we naar een gelijk aantal mannen en vrouwen.

Krijg ik mijn geld terug als ik me heb opgegeven en toch niet kan?

Dat hangt ervan af hoe lang van tevoren je weer afzegt. Als je je opgeeft reserveren wij de plaats voor jou, dat betekent dat hij niet kan worden ingevuld voor iemand anders. Wij houden daarnaast in de voorbereidingen rekening met een bepaald aantal mensen. Daarom hebben we annuleringsvoorwaarden opgesteld. Je kunt wel altijd iemand anders jouw plaats laten innemen, dat kan je nog tot één dag van te voren regelen.

5 reacties op “Workshop “Dansend naar een nieuwe relatie” | Afstemmen & aanvoelen

 1. Vooraf had ik geen idee wat ik kon verwachten.
  Ik heb de 1e avond op me af laten komen.
  Het dansen, bewegen en het ‘uitdagen’ tussen man en vrouw was fantastisch.
  Twee heerlijke avonden waarbij werd uitgelegd op welke wijze een vrouw en man elkaar kunnen benaderen om een betere date te krijgen.
  Fijne muziek waarbij we de ontspanning echt ontstond.
  Voor mij hebben deze avonden gezorgd dat ik me bevrijd voelde.
  Nergens aan denken, je lichaam bewegen op de muziek en met een fijne groep samen deze avonden beleven.
  Ik raad iedereen deze workshop aan die graag een betere date wilt krijgen en uiteindelijk een fijne relatie.

 2. Ik vond het een hele mooie ervaring Hans! Je wist het speels en met humor te begeleiden. Het dansen vanuit de mannelijke en vrouwelijke pool vond ik mooi om te ervaren. Ook dat ik geen voorkeur heb daarin en beide heel fijn vind. Juist die afwisseling.
  Dank voor deze creatie.

 3. Ik had eerst twijfels, ik kan echt niet dansen, wat kan ik me er van voorstellen?
  Maar het werkt zo: er worden simpele bewegingen voorgedaan die je dan zelf nadoet met een andere deelnemer.
  Iedereen is ook aan het dansen, niemand let op wat jij aan het doen bent.
  De zaal is warm aangekleed, er klinkt muziek en ik ging er helemaal in op.
  Veel leuker dan op de foto, die is ook niet van deze avonden.
  Het bewegen gaat vanzelf.
  De bewegingen zijn fijn om te doen.

  Er zijn dus twee personen die de workshop geven.
  Daarnaast zijn er nog een paar medewerkers die kijken of iedereen een danspartner heeft op dat moment.
  En zij houden overzicht over hoe het gaat. Heel zorgzaam.

  Het voelde allemaal erg warm en vertrouwd en veilig.
  Een heel ongedwongen sfeer, gewoon lekker wat bewegen en pret maken.

  Er moet niets en er hoeft niets te gebeuren.

  Het was geweldig om de toenadering vanuit dans te doen en om de positieve spanning van flirten en contact leggen zo in mijn lichaam te voelen.

  Ik merk dat ik weer een stuk opener ben in contact leggen, durven en het idee om een relatie aan te gaan.

 4. Ik denk er nog met heel veel plezier aan terug. Het meest blijft me bij de dans over het verlangen; dansen met de visualisatie van deuren openen. De muziek gaf een hele mooie sfeer. Die tilde het voor mij a.h.w. naar een hoger plan.
  In de samendans spelen met je vrouwelijke- en mannelijke kant was een speelse ontdekkingsreis met bovenal veel plezier.
  Super fijn Hans

 5. Deze workshop voelde als een avontuur…. Jij nam mij mee in een verhaal op reis in mijzelf. Ik voelde mij uitgedaagd in mijn speelse extraverte kanten om daarna te verzachten en ook van daaruit met anderen te connecten. Vooral de oefening met het uitreiken naar de ander vanuit laaiend enthousiasme vond ik heerlijk om te doen. Op en top van genoten en voor herhaling vatbaar!

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved