Ervaringen Singlevakantie “Inspiratie voor een nieuwe relatie”

Hieronder een aantal ervaringen van deelnemers die eerder met onze singlevakantie zijn mee geweest.

Lieke, 45 jaar

Wat een ontzettend leuke en relaxte week heb ik met jullie gehad in Frankrijk. Echt een vakantie en ondertussen op een lichtvoetige wijze kijken naar hoe het toch kwam dat ik maar geen leuke man kon vinden. Na die week ben ik aan de slag gegaan met alle inzichten en praktische handvatten die ik aangereikt heb gekregen. Ik wilde niet alleen blijven… En hoera, het is gelukt!

Men vond het maar raar dat ik geen vriend had, ik was toch zo’n leuke vrouw?

In de singlevakantieweek heb ik mezelf onder de loep genomen. Van Hans en Meinou kreeg ik te horen wat allemaal van invloed was op het krijgen en behouden van een relatie. Op een vrolijke, veilige en praktische manier leerden ze mij wat ik zelf allemaal kan doen voor het verkrijgen van een relatie. Want zoveel is duidelijk, thuis op de bank zitten, werkt niet. Meinou, die veel aan theatersport heeft gedaan, gebruikte daaruit allerlei oefeningen. Veel gelachen daarmee en het schept een ontspannen sfeer in de groep.

Singlevakantie wk34 2013(106) middel

Ik ben mij veel bewuster geworden van wat ik zelf doe in een relatie. Wat laat ik wel en niet zien van mijzelf? Tijdens de vakantieweek hebben we veel geoefend. Ook, of vooral, op mensen van andere groepen die daar een cursus deden. Dat is handig. Deze week gaat eigenlijk over meer dan het vinden van die ene partner, de inzichten die je krijgt zijn van toepassing op al je relaties. Hoe leg je contact? Hoe maak je echt verbinding? Nou, dat leren Meinou en Hans je. Ze zijn spiegels, ze geven je direct terug wat ze je zien doen. Fijn is ook dat ze eerlijk zijn over zichzelf, in waar zij zelf tegenaan zijn gelopen op relatievlak en wat ze daarvan geleerd hebben.

Het is ook echt vakantie, dus tijd om te gaan zwemmen of wandelen of op een terrasje te zitten is er zeker. En lekker eten natuurlijk, ook belangrijk! Iedere ochtend zijn er workshops en ’s middags ben je vrij om iets voor jezelf te gaan doen, of met elkaar op stap te gaan.

Thuis ben ik gaan internetdaten. Ook daar hebben Hans en Meinou in de vakantieweek tips, do’s en don’ts voor meegegeven. Heel handig. Ik heb een aantal dates gehad en ineens, bijna onverwacht, was het raak. Ik was verbaasd want in de voorafgaande chats op internet had ik zo mijn twijfels, maar dit was een leuke man, en ons eerste gesprek was heel ontspannen. Daarna is langzaam de relatie geworden tot wat het nu is: liefdevol, stabiel, warm, vrolijk en samen. Ik heb mij niet af laten leiden door angst voor binding, dus als ik voelde dat ik mij terug wilde trekken denkend: “Er zijn vast nog leukere mannen…”, dan wist ik dat het mijn eigen angst was en dat als ik mij niet openstel, ik ook geen diepgaande relatie met hem zou kunnen krijgen.

Ik ben nu ruim anderhalf jaar verder en ik wil met deze man oud worden. Is hij perfect? Nee hoor, ik zie nog steeds dingen die ik niet zo leuk vind. Is dat erg? Nee, want ik ben ook niet perfect en het is heel ontspannen als je je allebei niet anders voor hoeft te doen dan je bent.

Hans en Meinou, dank jullie wel.

Ronald, 37 jaar

Het single zijn was ik op een dag zat…
Ik wilde niet meer alleen zijn maar een leuke relatie om wat mee op te bouwen. Dat was de uitdaging. Dus stil zitten was geen optie. Eraan werken dus, en dat heeft z’n vruchten afgeworpen. In het leven moet je alles zelf doen en daarnaast hebben we anderen ook nodig. Mensen die je helpen de juiste richting op te gaan. Internet ligt al snel voor de hand om mee te starten en dat deed ik. Het filteren is hierbij ook best belangrijk. Wat voelt goed en kunnen deze mensen me echt verder helpen?

Singlevakantie 2014

Na een tijdje zoeken kwam ik bij single-coaching. De site zag er goed uit. Van de coaches Meinou en Hans wilde ik wel meer weten en ik besloot naar een informatieavond te gaan over hoe ze te werk gaan en wat ik van de vakantie kon verwachten. Ik kreeg na deze avond best wel het idee dat dit mij verder kon helpen en besloot een vakantie te boeken.

Absoluut geen spijt van gehad. De mensen waarbij ik in de groep zat waren heel vriendelijk en het voelde heel vertrouwd. Wel pittig om alle info in die week tot je te laten komen, maar gelukkig ook veel leuke “doe” opdrachten. En genoeg ontspanning en plezier. Het heeft een boost gegeven op het gebied van mijn persoonlijke ontwikkeling. Aan te raden voor iedereen die beter wil worden op liefdes gebied. Ook voor als je genoeg vrouwen/mannen kunt krijgen maar steeds niet de juiste.

De coaches hebben mij m’n oude patronen weten te doorbreken zodat ik andere types ben gaan aantrekken die veel beter voor me zijn. Maar alles moet je verder nog zelf doen natuurlijk. Na deze week ben ik verder gaan werken en uiteindelijk trok ik ook inderdaad andere type’s aan. Het gaf mij een paar maanden later een leuke relatie die een half jaar duurde. Toch nog niet helemaal de juiste maar echt heel anders en veel beter dan de vorigen.

Inmiddels heb ik een jaar een hele leuke relatie waarmee ik nu plannen heb voor samenwonen, enz.. Het lukt echt iedereen als je er maar wat voor wil doen. En de juiste hulp zoekt die goed voor je is.

Het leuke van de groep is ook nog dat we nu na een paar jaar nog steeds contact hebben met elkaar en zo af en toe nog een bijeenkomst waarbij zelfs de coaches ook bereid zijn langs te komen en hun interesse te tonen! Ik denk dat de hechte vriendschap in de groep is gekomen door alles wat we met elkaar gedeeld hebben die week. Het was voor iedereen leerzaam. Een vakantie om leuk op terug te kijken!

Ronald.

Wim, 51 jaar

Ik ben nu 51 jaar, zie er normaal, redelijk aantrekkelijk uit, heb een normale baan, geen schulden en ben niet erg verlegen. Ik heb meerdere relaties gehad in het verleden en ook langdurig samengewoond. Dan zou het, als op je 47ste de laatste latrelatie op de klippen loopt, niet zo’n probleem moeten zijn om weer een fijne relatie te krijgen. Helaas, opeens wou het niet meer. Ik heb op alle datingsites gestaan, datingweekends gedaan en zelfs een paar keer een duur coachingtraject gevolgd.

Het wou dus niet meer. Terwijl ik echt geen type ben om single te blijven. Iedereen om mij heen kwam met prachtige adviezen: “Leer eens lekker koken, zo maak je indruk”, “Kleed je duurder, daar vallen vrouwen op”, enzovoort.

In de zomer van 2015 ben ik met de vakantieweek van Singlecoaching.nl mee geweest. Ik wou dit belangrijke onderwerp in mijn leven alleen nog maar aan echte professionals overlaten. Niet weer een dure doorsnee coach die beweert dat-ie het gaat oplossen en achteraf zegt ‘sorry niet gelukt’. Want ja, mijn laatste coach koste mij € 2.200,- en heeft niks opgelost. Ik vond het onwijs goed om te horen dat zowel Meinou als Hans echte specialisten zijn. Ze weten echt wat er in een singleleven speelt.

In de week in Frankrijk waren er verschillende workshops. Ik vond het indrukwekkend dat bij bijna elke workshop er wel iemand was die het diep geraakt werd. Hier werk je aan de kern van je leven. Je werkt eraan dat jij in de toekomst gelukkiger wordt. Ik vind het heel logisch dat het single blijven voor iedereen een eigen oorzaak heeft. Soms dacht ik: deze workshop zou mijn vriend Maarten van pas komen. Weer een andere zou voor Bert van toepassing zijn.

Natuurlijk herkende ik als man dat vrouwen vaak nogal een lange wensenlijst hebben en dat mannen vaak verlegen zijn. Soms moet je even met je neus op de feiten gedrukt worden: Wat is jouw marktwaarde op de relatiemarkt? Heb je zelf wat te bieden ? Ben je zelf leuk? Als je zelf niet zo heel aantrekkelijk bent of je niet aantrekkelijk gedraagt, waarom denk je dan dat die aantrekkelijke vrouw jou wil? Echte schoonheid zit van binnen? Eh nee, alleen met een goed karakter kom je er dus niet.

Ik heb toen verschillende belangrijke inzichten gekregen. Oogcontact maken? Doen! Alleen zo gaat het kriebelen van binnen. In een van de workshops ging het over gesprekken en interesse tonen in de ander. Hier viel voor mij een belangrijk kwartje. Je moest namelijk in de gesprekken wel naar de gevoelslaag. “Vind je je werk leuk?” In plaats van vragen naar de feiten: “Hoe lang werk je er al?”

Het klinkt heel raar, maar ik kwam erachter dat ik om de een of andere reden wel interesse heb in anderen, maar nooit naar de gevoelslaag vroeg. En dus bleef een gesprek met mij afstandelijk, of soms zelfs koud en kil aanvoelen…

Dat moet je dan anders doen, zou je zeggen. Tja, ga er maar aanstaan. Je leven lang ben je iets gewend en plotseling moet je het anders doen? De maanden erna heb ik mij na bijna elk gesprek afgevraagd: “Heb ik naar de gevoelslaag gevraagd?” Vaak was het antwoord: “nee, niet gelukt, niet aan gedacht.” Als je wéét wat er mis is, ben je er nog niet. Dan begint het!! Als je er door coaching of workshops achter komt dat je iets bij jezelf moet veranderen, moet je daarna wel aan de slag.

Dus, met vallen en opstaan ben ik aan de slag gegaan. Totdat in bijna elk gesprek ik naar de gevoelslaag ging, het een tweede natuur werd. Langzamerhand begon het toen wel te komen. Nog een issue had ik. Ik sprak teveel over relaties. Dat is niet goed. Maar dit was redelijk eenvoudig aan te passen. Gewoon niet meer doen.

In het jaar 2015 had ik zo veel dates, ik weet het aantal, maar durf het niet op te schrijven. Dates scoren, daar lag mijn probleem niet. Soms twee per dag, via Tinder, soms drie per week. December 2015 had ik de eerste date met haar. Nu heb ik ruim 3 maanden een fijne relatie. Zo een, waarbij je het van de daken wil schreeuwen.

Een goede, fijne, passende relatie, is zo onwijs gaaf. Het verrijkt je leven zo intens!

Irene

Ik ben meegeweest met de week “inspiratie voor een nieuwe relatie” in Preau. Eerst wist ik niet zeker of dat soort vakanties met workshops überhaupt werken – maar na een kennismakingsworkshop in Utrecht was ik wel overtuigd dat ik van Meinou en Hans iets kon leren waarmee ik verder kan.

Wat me het beste aan de hele vakantie beviel dat een relatie krijgen niet meer zo zeer een geval van wel of niet geluk hebben is, maar iets wat je kunt “doen”. Ik heb nu een aantal vaardigheden gekregen, en als ik die toepas kan het haast niet anders dat ik op gegeven moment een mooie relatie heb. Tijdens de workshop hebben we voldoende theorie gekregen om het “te snappen”. Er was vooral ook veel tijd om te kunnen oefenen. Ik heb dus aan mijzelf en aan anderen kunnen zien dat de technieken van Meinou en Hans en tot beter contact tussen mensen leiden. De workshops zelf waren soms confronterend en heftig, en soms onwijs grappig. We leerden ergens aan het begin van de week te flirten en voor de rest van de week gingen het aan elkaar oefenen. Zo grappig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meinou en Hans hebben een heel prettige en veilige sfeer gecreëerd zodat het makkelijk voor ons was ons open te stellen. De groep was vrij divers, dus ik heb veel nieuwe perspectieven leren kennen op het gebied van relaties. Ook qua locatie was het heel geslaagd: heel erg mooie omgeving en lekker eten. Kortom het was rondom geslaagd.

Ik zou de week “inspiratie voor een nieuwe relatie” aan iedereen aanbevelen die wil begrijpen waarom het tot nu toe niet gelukt is een mooie relatie op te bouwen. Verder is het een aanrader om de vaardigheden te leren kennen en te oefenen die je helpen bij het opbouwen van een nieuwe relatie.

 

Eric, 38 jaar (Breda)

Nadat ik jullie workshop in Frankrijk had bijgewoond, wat ook een geweldige vakantie was, ben ik aan de gang gegaan en heb ook echt actie ondernomen. Inmiddels daarna ook redelijk veel dates gehad en nu iemand ontmoet waarmee ik een echte verbinding voel.
Het is een hele leuke meid en we voelen ons beiden goed. We genieten van het moment. Weer een stap verder op de trede naar een fijne duurzame relatie! Ik ga er in ieder geval voor en de tijd zal het leren hoe alles verder gaat lopen maar dat geldt voor iedereen.

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor dat zetje wat ik nodig had en de persoonlijke ontwikkeling die me heeft gemaakt wie ik nu ben. Ik zal nog vaak terug denken aan de vakantie! Zelf zo bijzonder dat ik nog regelmatig contact heb met diverse mensen.

Liefs, Eric

Astrid, 48 jaar (Vlaardingen)

Wat een mooie singlevakantie “Inspiratie voor een nieuwe relatie” heb ik gehad, in het prachtige Préau. Ontspannen, schaterlachen en ook veel emotionele momenten gedeeld. Meinou en Hans bouwden het prachtig op waardoor het in de groep heel veilig voelde. Heel veel verschillen en veel overeenkomsten. Tijdens de pauzes konden we oefenen, er werd heel wat afgeflirt en ook ontstonden er diepere gesprekken.Het geleerde gaat veel verder dan alleen over romantische relaties, maar is ook toepasbaar bij vriendschappen. Ik ontdekte mijn patronen, zag hoe ik te snel me volledig in een relatie probeerde te storten met bindingsangstige mannen, leerde om behalve mijn kracht ook eerder mijn kwetsbare kant te laten zien, voelde mijn grenzen weer en kon ze ook aangeven. Eerst nog een “oude relatie” echt goed afsluiten en dan lekker rustig gaan daten. Ik heb er zin in!

Geef hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved