Paul’s ervaring met Singlecoaching.nl

Paul, 42 jaar en ondernemer, is door coach Hans begeleid naar een fijne duurzame relatie. Paul vertelt over zijn coachingstraject bij Singlecoaching.nl

“Ik heb nu een man die ook voor mij gaat!”

Waar liep je tegenaan in het verleden bij daten en het krijgen van een relatie?

Mijn partners waren veelal koel en afstandelijk. Daar viel ik op. Ze hadden geen commitment naar mij toe. Ik reageerde vooral vanuit mijn verlatingsangst, zocht veel bevestiging en wilde te graag. Daardoor is er wel eens wat kapotgegaan. Als ik aan het daten was dacht ik bijvoorbeeld: “Die heeft mij nog steeds niet gebeld, dus die vindt mij niet leuk”. Vanuit die emotie ging ik dan naar hem toe reageren. Wel zo dat die ander dan vervolgens dacht: “Wat heb ik dan nu aan mijn fiets hangen?”. Het gevolg was dat het dan over was.

Waarom ben je toen naar de singlecoach gegaan?

Ik kreeg op het juiste moment de nieuwsbrief van jullie. Mijn date was net weer over. Ik zat in zak en as. En toen kwam die e-mail van jullie. Precies op het goede moment. Ik dacht toen: “Nu ben ik het zat!” Achteraf gezien had ik dat eigenlijk veel eerder moeten doen, maar ik wist niet dat deze coachingsmogelijkheden voor singles bestonden.

Wat is het belangrijkste waar je aan gewerkt hebt voor jezelf?

De inzichten die ik heb gekregen op het gebied van mijn verlatingsangst zijn voor mij heel waardevol. Ik was me er helemaal niet van bewust dat ik zoveel verlatingsangst had. Ik reageerde vanuit die angst op mijn date waardoor het vaak mis ging. Met mijn coach Hans heb ik goed aan het omgaan met mijn angsten gewerkt en ze veel beter onder controle gekregen. En heel praktisch, als ik tijdens het daten dacht wat moet ik nu weer, dan belde ik Hans en kon deze mij daarin sturen. Daardoor kon ik veel beter met bepaalde situaties omgaan.

Hoe is het nu?

Er gebeuren fijne dingen die ik niet had verwacht een tijdje geleden. Ik heb nu al drie maanden iets met een leuke man en het is heel fijn. Ik heb nu eindelijk iemand die ook commitment heeft naar mij toe. Dat heb ik nog nooit gehad. Ik ben nu ook dat dramatische angstige gevoel kwijt van “gaat hij mij wel bellen, is hij er wel voor mij?”. Ik voel me een stuk kalmer.

Wat was voor jou het belangrijkste omslagpunt?

Door de training over bindingsangst en verlatingsangst werd mij veel duidelijk: “Die persoon heeft dit, en die persoon heeft dat”. Het werkt mij heel duidelijk wie ik moest mijden en wie niet.

Wat vond je de sterkste punten van coach Hans?

Het eerste wat bij me opkomt is ”doelgericht”. We gingen niet telkens afdwalend en verzanden in onbelangrijke detail. Daarmee blijft het ook helder. Ook pragmatisch. De aanpak gaf me veel vertrouwen en hij heeft veel kennis van zaken.

Aan wat voor type mensen zou je deze coaching ook aanbevelen?

Er zijn wel een aantal vrienden die ik zie sputteren en spartelen. Van die mannen die het niet snappen en gewoon maar doorgaan. En dan na drie maanden helemaal emotioneel in de goot liggen. Van het is hem toch niet geworden.

“Ik kan dit zeker ook aan een hoop gays uit Amsterdam aanbevelen.”

Ik roep het als geintje, maar er zit wel een kern van waarheid in. Ik zie namelijk heel veel mannen in mijn omgeving aanmodderen en klungelen. Het eerste wat ik me afvraag als iemand vertelt dat hij nieuwe vlam heeft is: “houdt hij het één week of twee weken vol”.

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben jij succesvol in je werk, heb je een rijk sociaal leven en doe je leuke dingen? Maar mis je nog die leuke relatie? Dan is ons coachingsprogramma “Laat de liefde werken” iets voor jou. Ons programma bewijst al jaren dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je eigen liefdesleven. De singles die ons programma volgden wilden allemaal een relatie met iemand die écht bij ze past, zonder gedoe en getwijfel. Een relatie waarin ze zichzelf kunnen zijn en ze echte liefde ervaren. En dat is ze gelukt. Heb jij ook helemaal genoeg van alle dating- en relatiegedoe en ben je gemotiveerd om aan jezelf te werken? Kom dan ook eens met ons praten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je wordt regelmatig geattendeerd op nieuwe blogs en artikelen.

Herken je jezelf in dit artikel? Of heb je een mening hierover? Reageer dan hieronder.

Geef hier je reactie of lees bestaande reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2015 Single Coaching | All Rights Reserved